Наукові видання каф-ри технологічної та професійної освіти
Постійне посилання зібранняhttps://dspace.cusu.edu.ua/handle/123456789/149
Переглянути
Документ Дизайн-проектування авторської колекції одягу з використанням техніки печворк(2020) Абрамова, Оксана Віталіївна; Єжова, О. В.; Чистякова, Людмила Олександрівна; Кудревич, І. О.; Abramova, O. V.; Yezhova, O. V.; Chystiakova, L. O.; Kudrevych, I. O.(ua) Мета. Дослідження особливостей дизайн-проєктування творчої колекції одягу з використанням техніки печворк. Методологія. Застосовано комплексний підхід, історичний аналіз об’єкту дослідження, систематизація різновидів печворку, метод комбінаторного формоутворення. Результати. Виконано аналіз особливостей дизайн-проєктування колекції одягу з використанням техніки печворк. Розглянуто історичний розвиток техніки печворк. Удосконалено класифікацію різновидів печворку, яка містить види, шви та блоки даної техніки. Охарактеризовано технологію виконання блоків печворку «літаючі гуси» та «зруб». На основі проведеного дослідження розроблено колекцію жіночого та чоловічого одягу із астосуванням сучасних технік печворку, як технології повторного застосування та переробки швейних відходів й текстильних виробів. Наукова новизна. Систематизовано види, шви та блоки печворку. Виявлено специфіку та охарактеризовано можливі варіанти сучасних полотен у техніці печворк та їх застосування в дизайн-проєктуванні колекцій моделей одягу. Практична значущість. Продемонстровано можливості застосування сучасних різновидів печворку при створенні колекції одягу з вживаних виробів. Запропоновано технологічний спосіб виконання блоків печворку по шаблонам із розкроюванням дисковим ножем, крейзі-вул із використанням водорозчинного стабілізатора.Документ Створення ескізного проекту колекції урочистих суконь на основі аналізу споживацьких вподобань(2018) Абрамова, Оксана Віталіївна; Єжова, Ольга Володимирівна; Abramova, O. V.; Yezhova, O. V.(ua) Мета. Одержання ескізного проекту колекції моделей суконь урочистих для випускного вечора на основі аналізу споживацьких вподобань та сучасних тенденцій. Методика. Використано методи дослідження: вимірювання, порівняння, узагальнення, статистичний аналіз даних при виконанні анкетування молоді та здійсненні аналізу споживчих вподобань; аналіз і синтез вироблених ідей з метою перетворення творчого джерела, предметних, абстрактних, психологічних асоціацій, необхідних для виникнення або формування певного образу жіночої святкової сукні; опис; пояснення; систематизація. Результати. В результаті проведеного аналізу фотографій випускних суконь 2017 р. та анкетного опитування виявлені наступні вподобання споживачів щодо сукні для випускного балу: силует прилеглий Х-подібний, довжина максі, виріз горловини комбінований або бандо, лінія талії на звичайному місці, без рукавів, з оздобленням мереживом, виготовлене з гіпюру та/або атласу. На основі проведеного аналізу, з урахуванням вивчення пропозицій сезону весна-літо на 2018 рік та з використанням творчого джерела «метелики» було розроблено ескізи сучасної колекції моделей суконь урочистих для випускного балу «Butterfly story». Наукова новизна полягає у виокремленні та трансформації сформованих зв’язків зовнішньої форми, із урахуванням аналізу споживацьких вподобань, колористичного рішення творчого джерела «метелики» та перенесення їх у створені ескізи колекції урочистих суконь для випускного вечора. Практична значимість полягає у виявленні споживацьких вподобань щодо випускної сукні, плануванні послідовності розробки нової колекції урочистих суконь для випускного вечора. Колекція суконь «Butterfly story» є перспективною, на її основі можуть бути створені нові моделі із застосуванням нестандартних авторських і дизайнерських рішень.Документ Технології. 5-6 клас. Методика організації освітнього середовища(Букрек, 2021) Абрамова, Оксана Віталіївна; Терещук, Андрій Іванович; Гащак, Володимир Михайлович; Павич, Ніна Миколаївна; Abramova, O. V.