Інноваційні засоби у викладанні харчових технологій
Дата
2015
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
КДПУ ім. В. Винниченка
Анотація
(uk) Стаття присвячена вдосконаленню методики викладання харчових технологій (ХТ) у вищому навчальному закладі (ВНЗ). З цією метою пропонується використати дидактичні можливості інноваційних засобів навчання, зокрема інтелект-карт (ІК), які створюються на основі інтернет-додатку Mind42. На основі аналізу літератури, узагальнення педагогічного досвіду та результатів експериментальної роботи розроблені методичні рекомендації до використання ІК. Результати апробації переконують в доцільності їх упровадження у навчальний процес з інших професійно-орієнтованих дисциплін. Подальші дослідження слід спрямувати на визначення меж поєднання традиційних та інноваційних засобів, які сприятимуть формуванню професійної майстерності студентів.
(ru) Статья посвящена совершенствованию методики преподавания в вузе пищевых технологий. С этой целью предлагается использовать дидактические возможности интеллект-карт, которые создаются на основе интернет-приложения Mind42. На основе анализа литературы и данных экспериментальной работы созданы методические рекомендации. Результаты апробации убеждают в целесообразности их использования при изучении профессионально-ориентированных дисциплин. Дальнейшие исследования следует направить на определение границ сочетания традиционных и инновационных средств обучения.
(ru) Статья посвящена совершенствованию методики преподавания в вузе пищевых технологий. С этой целью предлагается использовать дидактические возможности интеллект-карт, которые создаются на основе интернет-приложения Mind42. На основе анализа литературы и данных экспериментальной работы созданы методические рекомендации. Результаты апробации убеждают в целесообразности их использования при изучении профессионально-ориентированных дисциплин. Дальнейшие исследования следует направить на определение границ сочетания традиционных и инновационных средств обучения.
Опис
Ключові слова
харчові технології, система підготовки студентів, педагогічне проектування, інтелект-карта, пищевые технологии, система подготовки студентов, педагогическое проектирование, интеллект-карта
Бібліографічний опис
Царенко І. Л. Інноваційні засоби у викладанні харчових технологій / Ірина Леонтіївна Царенко // Наукові записки КДПУ. Серія: Проблеми методики фізико-математичної і технологічної освіти / ред. кол.: С. П. Величко [та ін.]. – Кіровоград : КДПУ ім. В. Винниченка, 2015. – Вип. 8, ч 4. – C. 121-127.