Царенко, Ірина ЛеонтіївнаЦаренко, Ирина Леонтьевна2016-09-142016-09-142015Царенко І. Л. Інноваційні засоби у викладанні харчових технологій / Ірина Леонтіївна Царенко // Наукові записки КДПУ. Серія: Проблеми методики фізико-математичної і технологічної освіти / ред. кол.: С. П. Величко [та ін.]. – Кіровоград : КДПУ ім. В. Винниченка, 2015. – Вип. 8, ч 4. – C. 121-127.https://dspace.cusu.edu.ua/handle/123456789/1655(uk) Стаття присвячена вдосконаленню методики викладання харчових технологій (ХТ) у вищому навчальному закладі (ВНЗ). З цією метою пропонується використати дидактичні можливості інноваційних засобів навчання, зокрема інтелект-карт (ІК), які створюються на основі інтернет-додатку Mind42. На основі аналізу літератури, узагальнення педагогічного досвіду та результатів експериментальної роботи розроблені методичні рекомендації до використання ІК. Результати апробації переконують в доцільності їх упровадження у навчальний процес з інших професійно-орієнтованих дисциплін. Подальші дослідження слід спрямувати на визначення меж поєднання традиційних та інноваційних засобів, які сприятимуть формуванню професійної майстерності студентів.(ru) Статья посвящена совершенствованию методики преподавания в вузе пищевых технологий. С этой целью предлагается использовать дидактические возможности интеллект-карт, которые создаются на основе интернет-приложения Mind42. На основе анализа литературы и данных экспериментальной работы созданы методические рекомендации. Результаты апробации убеждают в целесообразности их использования при изучении профессионально-ориентированных дисциплин. Дальнейшие исследования следует направить на определение границ сочетания традиционных и инновационных средств обучения.ukхарчові технологіїсистема підготовки студентівпедагогічне проектуванняінтелект-картапищевые технологиисистема подготовки студентовпедагогическое проектированиеинтеллект-картаІнноваційні засоби у викладанні харчових технологійИнновационные средства в преподавании пищевых технологийArticle